Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gossar och bossar

/
  • Kolla in Colin. Colin Farrells sleazy boss är bäst, Jason Sudeikis spelar bussig underhuggare.

Det handlar om vidriga chefer. En av dem är kontorstyrann (Kevin Spacey) men komedin ”Horrible bosses” är trots allt bara avlägsen kusin till ”The Office”.

Annons

I centrum står inte själva arbetsplatsen med dess delikata inre rollfördelning – utan enbart det hierarkiska systemet. Om en person har makt. Så följer självfallet att alla andra är maktlösa.

”Horrible bosses” illustrerar den här odemokratiska ordningen alldeles utmärkt.

Filmens huvudpersoner känner sig trampade på av sina överordnade. Utnyttjade, hotade, lurade, förlöjligade. De är tre sjukt frusterade amerikanska unga män. Beredda att gå så långt som till att mörda. Som man löser problemet i Hollywood, USA. Vi andra skulle väl gått till facket istället.

Men nå, det är ganska underhållande situationer som uppstår när oskuldsfulla tjänstemän försöker hyra en kontraktsmördare eller när psykopattandläkaren (Jennifer Aniston) sextrakasserar sin assistent medan patienterna ligger nersövda (intressant att amerikaner behöver narkos bara för att de tappat en lagning förresten).

Dialogen i dagens biokomedier tycks sällan hålla för hela speltiden. Här förlänger man med underlivshumor, bilkrascher och givetvis av att de dumma gossarna sätter sig själva mer i klistret för varje minut.

Men ”Horrible bosses” är okej även om den långt ifrån har samma standard som ”Bridesmaids”. Synd bara att vi inte fick se mer av sanslösa Colin Farrells spattiga, svettblanka kokainist.

Mer läsning

Annons