Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ice Age 3 – Det våras för dinosaurierna

/
  • Givande munkivande. När urtidsdjuren i ”Ice age”-serien hamnar i varmare miljö ställs de inför helt nya svårigheter.

Ice Age 3 – Det våras för dinosaurierna

Filmstaden, Gävle

Regi: Carlos Saldanha

Svenska röster: Robert Gustafsson, Reine Brynolfsson, Björn Granath, Eva Röse, Claes Malmberg

Annons

I Ice Age 3 fortsätter jakten på ekollonet för ekorren Scrat, men den här gången får han konkurrens av en ekorrflicka. Och parallellt med deras trixande för att överlista varann – och fånga nöten – fortsätter även historien för kompisgänget från de föregående två filmerna.

Nu är det dags för bäbislycka, mammutarna Manny och Ellie ska när som helst få sitt första barn. Sengångaren Sid vill inte vara sämre utan snor tre dinosaurieägg som kläcks redan nästa morgon och alla är ganska glada (utom kanske de föräldrar som får sina barn uppätna i lekparken).

Så klart letar mamma T Rex rätt på sina småttingar och snart måste hela kompisgänget bege sig ner i underjorden för att rädda Sid. Väl där nere träder de in i en tropisk värld där det kryllar av dinosaurier och trollsländorna täcker hela bioduken.

Här bor också vesslan Buck som pratar göteborgska. Efter ett tag förstår jag varför – det är för att han har Göteborgshumor. I början känns det lite ovant. Men efter ett tag skrattar vi åt det mesta som kommer ur hans sneda lilla mun.

Till filmens nackdel kan sägas att den är något för lång. Kanske hade gullegull-partierna kunnat tajtas, för det är trots allt krumbukterna och munkivandet som är mest underhållande. Ja, och så när dinosaurierna väser, vrålar och visar sina tänder.

Mariam Naraghi

Mer läsning

Annons