Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Irene Huss blir tysk tv-stjärna

/

Nu ska den svenska filmpolisen Irene Huss erövra Tyskland. De sex Huss-filmerna visas på tysk tv på bästa sändningstid.

Annons

"Irene Huss - Kripo Göteborg" är samlingstiteln för de sex filmerna, där Kripo står för Kriminalpolizei, kriminalpolis. De börjar sändas av tyska public service-jätten ARD den 12 juli och visas sedan under sex helger i rad.

Först ut av filmerna är "Tatuerad torso". Enligt producenten Illusion film räknar ARD med en publik på minst fyra miljoner.

– Det är lustigt att det slagit så himla väl ut. Vi är i glädjechock allihopa, säger Angela Kovács som spelar titelrollen i filmerna.

Härom veckan var hon och Helene Tursten, författaren till böckerna om Irene Huss, i Hamburg för att möta den tyska pressen. Romanerna har redan blivit försäljningsframgångar i landet.

I övriga roller syns bland annat Reuben Sallmander och Lasse Brandeby.

– Det var en väldigt spännande och intensiv dag. Förhandsintresset är stort. En vanlig fråga var "Varför tycker tyskarna så mycket om svenska deckare?", säger Angela Kovács.

– Min teori är att det svenska samhället fortfarande är ganska tryggt och att det därför är större kontraster mellan det pittoreska och det hemska. Samma anledning som till att vi svenskar älskar de engelska deckarna.

Angela Kovács utesluter inte att göra fler filmer om Irene Huss.

– Det är väl främst en ekonomisk fråga om det blir några nya överhuvudtaget, men i så fall vore det spännande att se om jag kunde utveckla den här damen ännu mer. Precis när inspelningen var slut var jag så trött på henne att jag nästan grät, men så är det med alla jobb. Sedan hämtar man nya krafter.

Mer läsning

Annons