Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Isabelle Kågström kammade hem pris på Novemberfestivalen

/

Annons

Isabelle Kågström från Sandviken blev prisbelönt flera gången på Novemberfestivalen i Trollhättan för sin film "Ta ton eller fortsätt spela död". Novemberfestivalen är också känt som SM i ung film.

Hon fick förstapriset i festivalens tungviktspris, med motiveringen: "En film som klär sitt budskap om revolt och motstånd i en både oväntad och ovanligt medryckande form. Dessutom i en genre som sällan får den uppskattning som den förtjänar. En helgjuten film av en upphovsperson som visar upp en total kontroll över såväl bild- som musikberättande".

LÄS OCKSÅ: Isabelle Kågström från Sandviken har gjort länets bästa film

Hon vann även tre specialpris, där ett av dessa – Zentropapriset – innebär att Isabelle Kågström får tillgång till Zentropas gradingstudio under två dagar, för efterproduktion av sin nästa kortfilm. Där ska hon också få rådgivning och hjälp.

Motiveringen till det priset lyder: "För en skaparglädje och kreativitet som strålar ut genom rutan. Filmen är skapad med en produktionsmässig noggrannhet som syns genom filmen och imponerar oss. Glädjen och kämparglöden i filmen smittar av sig och får oss som publik att vilja resa oss upp och delta i kampen".

Mer läsning

Annons