Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag har älskat dig så länge

/

Jag har älskat dig så länge
Regi: Philippe Claudel
Med: Kristin Scott Thomas, Elsa Zylberstein
Filmstaden, Gävle

Annons

Juliette återvänder till samhället efter att ha suttit i fängelset 15 år för mord. Systern Léa tar emot henne på flygplatsen med öppna armar och full av längtan och syskonkärlek.

Hon tar med henne till familjen i den franska småstaden. Där väntar en spänd inledning med många stora frågor som söker svar. De har inte haft kontakt under fängelsetiden och föräldrarna har sagt åt Leá att glömma systern och hon vet inte bakgrunden till brottet.

Juliette börjar snart sin kamp att återupptäcka världen igen. En värld som delvis innehåller njutning som några glas rödvin i en bar och sex med en främling. Men även det tunga arbetet med att börja om från början, möta polisen, frågvisa damer på socialen och blivande arbetsgivare.

”Jag har älskat dig så länge” är värd att se för att känslorna hela tiden ligger på ytan. Det är sorgen, ilskan men så småningom också glädjen som visas på ett enkelt sätt. De rofyllda stunderna framför pianot och tårarna som samtidigt rinner ner för kinden. Kameralinsen tränger djupt ner i de båda systrarnas tankar.

Det är en systerkärlek som växer för varje dag och även om Léa har svårt att förstå vad systern gjort så skapas förståelse. De vandrar tillsammans i det förflutna.

Men tyvärr är denna franska skapelse aningen för lång och den lite otydliga vändpunkten kommer lite för sent. Betyget höjs av de mycket väl godkända skådespelarinsatserna av Kristin Scott Thomas och Elsa Zylberstein.

Mer läsning

Annons