Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lind Lagerlöfgör ”Skumtimmen”

/

Regissören Daniel Lind Lagerlöf är klar för deckarfilmen ”Skumtimmen”. Inspelningsstarten tros bli i vinter.

Annons

”Skumtimmen” från 2007 är den första av författaren Johan Theorins deckare med Öland som spelplats. Ytterligare en bok, ”Nattfåk”, har kommit ut av planerade fyra – en för varje årstid.

Om allt går enligt planerna börjar inspelningen av filmen ”Skumtimmen” i januari. Nu är regissören klar: Daniel Lind Lagerlöf.

– Det är väldigt skojigt. Han är en duktig regissör som vi jobbat med tidigare, säger producenten Lars Pettersson på bolaget Fundament film som har filmrättigheterna till ”Skumtimmen” och ”Nattfåk”.

– Det vore härligt att se ”Nattfåk” som film också, och jag hoppas Daniel blir kvar som regissör. Vi har dessutom ett ”first look”-avtal på Johan Theorins kommande två Ölandsböcker.

Budgeten på ”Skumtimmen” ligger kring 25 miljoner. Några skådespelare beräknas inte bli klara förrän till hösten.

Daniel Lind Lagerlöf slog igenom 1999 med filmen ”Vägen ut”. Han har därefter regisserat långfilmerna ”Hans och hennes”, ”Miffo” och ”Buss till Italien”. Han har också gjort tv-produktioner som ”Bekännelsen”, ”Beck” och ”Medicinmannen”.

I höst ska han regissera ”Bröderna Lejonhjärta” på Stockholms stadsteater.

Boken ”Skumtimmen” belönades med Svenska deckarakademins debutantpris. Samma akademi utsåg året därpå ”Nattfåk” till Sveriges bästa kriminalroman.

Mer läsning

Annons