Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malin tror på genombrott

/
  • Slår igenom nu? Efter många år som dansare och teaterskådespelare spås Malin Arvidsson få sitt stora genombrott i år med en av rollerna i SVT:s Arne Dahl-filmatisering.

Hon har spelat huvudrollen i en Norénpjäs på Dramaten, men är nästan helt okänd för den breda publiken. I höst kan Malin Arvidsson få sitt stora genombrott i SVT:s Arne Dahl-filmatisering.

Annons

Hon har försörjt sig på scenen sedan hon var 16. Men det är först nu, kring 30, Malin Arvidsson når ut till den riktigt stora publiken. I höst långfilmsdebuterar hon i Görel Cronas film ”Tysta leken” och till jul dyker hon upp i SVT:s storsatsning på Arne Dahls deckare om A-gruppen, i rollen som polisen Kerstin Holm.

– Jag hoppas att det ska kunna öppna mer dörrar. Noomi Rapace hade nog ingen aning om att hon skulle få det genombrott hon fick i ”Millennium”-trilogin. Pang sade det och så var hon överallt. Förhoppningen är att man ska få chansen att breaka så, säger hon.

Nya ”Beck”

SVT har redan spelat in fem av Arne Dahls böcker i en serie om tio långfilmer. Blir det en tittarsuccé kommer man troligen att spela in även de fem återstående böckerna om A-gruppen. ”Tanken är att det ska bli det nya ’Beck’”, som Malin Arvidsson säger.

Hon drömmer inte om en Holly-wood-karriär, men längtar efter en tillvaro där hon kan kombinera teaterjobb och musikalroller med filminspelningar. Just nu förhandlar hon om roller i tre långfilmer.

– Jag känner mig så redo för det här, bara bring it on, säger hon. Nu är det rätt.

Mer läsning

Annons