Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mirrors

/

Mirrors
Av: Alexandre Aja
Med: Kiefer Sutherland, Paula Patton, Amy Smart med flera
Filmstaden, Gävle

Annons

Speglar är faktiskt ett riktigt bra tema i en skräckfilm, om än inte så nyskapande kanske. Hur många gånger har man inte själv stått och speglat sig i sin ensamhet och plötsligt fått för sig att ett ännu värre monster ska dyka upp precis bakom ens vänstra axel.

I ”Mirrors” har Kiefer Sutherland verkligen problem med speglar. Han spelar en avstängd alkoholiserad polis som för att klara försörjningen tar jobb som nattvakt på ett utbränt varuhus. Opraktiskt nog finns det ingen belysning i huset så en ficklampa är det enda ljuset han har under sina ronder i de mörka rummen. Det läskiga är att konstiga saker sker i varuhusets många speglar, saker han inte ser när han vänder sig om. Han förstår ganska snart att synerna inte är några hallucinationer till följd av de starka piller han knaprar för att kunna hålla sig borta från spriten.

”Mirrors” är ännu en i raden av amerikanska remakes på asiatiska skräckfilmer. Den bygger på den sydkoreanska ”Geoul sokeuro” från 2003, men är inte tillnärmelsevis så stark som andra i genren. Till exempel ”The ring”.

Visst griper den tag ibland, men det är mest i början. Ganska snart förstår man konceptet och regissörens försök att skrämma publiken funkar inte i längden. Vissa lyckade splatterscener gör inte en hel film.

Storyn saknar tyvärr det djup den skulle kunna ha och dialogen är stundtals gräsligt dålig, grund och förutsägbar. De svaga skådespelarinsatserna gör inte heller saken bättre.

Mer läsning

Annons