Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Motstånd

/
  • MOTSTÅND. ”Ett starkt relationsdrama där tittaren hela tiden slungas mellan hopp och förtvivlan”, skriver recensenten Emelie Nilsson.

”Blood Diamond”-regissören Edward Zwicks senaste film utspelar sig i Vitryssland under andra världskriget och baseras på en sann händelse.

Annons

Tre bröder undkommer nazisterna och flyr in i skogen. De blir inte ensamma länge utan snart vallfärdar judar på flykt till lägret och en motståndsrörelse växer sig allt starkare.

Tillsammans slåss de mot både tyskar och fördomar, men livet i lägret är inte helt problemfritt utan kantas av bråk, svält och sjukdomar.

Det har gjorts många filmer om andra världskriget, och många av dem påminner om varandra. Så även denna, med ett undantag. Det intressanta i ”Motstånd” är inte krigsscenerna eller svälten, utan relationerna. Mellan bröderna står en ständig maktkamp som under filmens gång intensifieras och slutligen blir direkt avgörande för filmens utgång.

Ett starkt relationsdrama där tittaren hela tiden slungas mellan hopp och förtvivlan, och allt leder till sist fram till ett enormt kraftfullt slut.

På grund av en utebliven kopia ställdes gårdagens föreställning in. Filmen visas däremot i kväll.

Mer läsning

Annons