Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Narnia"-Ben mer än bara snygg

/
  • 27-årige Ben Barnes är en ny stjärna på filmhimlen. Han har före ”Narnia” synts främst i en mindre roll i ”Stardust”. ”Berättelsen om Narnia: Prins Caspian” blir med all säkerhet hans stora genombrott.

Annons

Ben Barnes, 27 – lägg det namnet på minnet.
Det är han som spelar prins Caspian i den andra filmen om Narnia, som har premiär på Filmstaden i Gävle i dag. Och medan medspelare och regissörer öser beröm över honom, är han själv lite rädd för att fastna i tonårsidolsfacket.
– Fast jag vet att det är jag själv som kan avgöra det där, och tänka på vilka roller jag väljer i fortsättningen, säger Ben Barnes.


Den andra filmen om fantasylandet Narnia är betydligt mörkare och våldsammare än den första. Barnen från ettan återkommer till Narnia, men det har gått hundratals år sedan de sist besökte landet och en grym härskare jagar prins Caspian, som är den rättmätige tronarvingen. Barnen hjälper Caspian med att samla ihop en här som ska ta strid.
Ben Barnes är för de flesta ett hittills okänt ansikte, med en liten roll i ”Stardust” som främsta merit.
– Tänk dig vilken chock det var att komma åkande på Sunset Boulevard i Los Angeles och plötsligt se en bild på mig själv som täckte en hel husvägg. Det var mig nog förlåtet att jag stannade och tog en bild.
– Det var konstigt. Surrealistiskt. Det såg ut som jag, fast med solbränna. Jag blev nervös.Trots att han bara är 27 är han redan en erfaren teaterskådespelare. Han är dessutom musiker och var med i bandet Hyrise som 2004 representerade England i schlager-EM.
– Jag älskar musik. Fast numera är det mer för mig privat än för att låta andra höra det.
Rollen i ”Berättelsen om Narnia: Prins Caspian” fick han med kort varsel, uppenbarligen sedan en annan skådespelare bedömts inte fylla måttet.
– Jag försökte verkligen att se till att han inte var en Hollywood-kliché, en typisk filmprins. Jag hoppas och tror att jag gjorde honom mänsklig.


”Prins Caspian” har redan blivit en stor framgång i de länder där den gått upp, och redan i oktober börjar Barnes spela in den tredje filmen i serien, ”Kung Caspian och skeppet Gryningen”.
– Det är min favoritbok i serien. Det är en fantastisk äventyrsberättelse. Det känns väldigt spännande att få fortsätta berätta om Caspians väg till att upptäcka vem han är.Men innan den tredje ”Narnia” kommer på biograferna hinner vi se Ben Barnes i andra roller, bland annat i ”Easy virtue” där han spelar mot Colin Firth. Denne är full av beundran för Barnes.
– Ben är irriterande begåvad. Han är inte bara snygg – han har också den sorts talang som gör att han kommer att gå långt.
När Barnes hör försöker han tona ned det.
– Det där säger Colin bara för att jag brukar ringa upp honom för att få goda råd om skådespeleri hela tiden.

Mer läsning

Annons