Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu kan Gävles biobesökare sjunga allsång

/
  • sjung med! Allsångsvarianten av Mamma Mia går upp på bio i Gävle i kväll.Foto: Peter Mountain/AP/Scanpix

Filmjippon på bio blir allt vanligare. Nu kommer sing-along-filmen till Gävle. Allsångskareoke på bio. Filmen är förstås Mamma Mia, en film som redan har setts av en och en halv miljon svenskar.

Annons

– Ja, tanken är att alla ska gå på Mamma Mia och sjunga med, vilket är ungefär vad folk gör redan i dag, säger Göran Stensfelt på Filmstaden.

Häromkvällen var Friskis och Svettis och tittade på filmen. De sjöng så att det dånade ut i lokalerna, berättar Göran. Och det är klart att det blir lite mer lössläppt så där när alla känner varandra, men i Sing-Along-versionen kommer en kareoketext att rinna i underkant och sporra besökarna till att sjunga med. Dessutom ska biopersonalen göra sitt bästa för att få igång publiken i början.

Det ligger i tiden, jippon runt biofilmer. När ”vanliga” Mamma Mia hade premiär i somras var det mingel och röda mattor. Likaså på Sex and the City, som inleddes med en klassisk galapremiär.

– Jag trodde väl inte riktigt på det där egentligen, erkänner Göran Stensfelt. Klart man förstod att några få skulle klä upp sig, men jag blev förvånad när det visade sig att över två tredjedelar var riktigt uppklädda och eleganta.

Efter det var det Indiana Jones-premiär, med föredrag av äventyraren Fredrik Sträng. Klädd som Indiana.

– Det är lite kul och lite fränt med extragrejer runt biofilmerna. Dessutom gillar företagen att vara med på sådana här grejer också. Det är likadant med barnvagnsbion som vi har, där är det blöjföretag som gärna är med och visar upp sig för besökarna.

– Ja, till Bondpremiären ska vi också göra något kul. Vi tänkte ha en nattpremiär, köra igång filmen klockan 00.07. Då lär det bli smoking och sådant.

Mer läsning

Annons