Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyqvist och Rapace till Cannes

/

Nu ska Micke Nyqvist och Noomi Rapace göra filmfestivalen i Cannes osäker.
Svenskduon flyger ner till Riverian i maj.

Annons

Succéfilmen "Män som hatar kvinnor" ska visserligen inte visas i något officiellt sammanhang – men de två huvudrollsinnehavarna flygs ändå ner till festivalen.

Deras närvaro ska förgylla ett stort "Millennium"-party som arrangeras av filmens utländska försäljningsbolag Zodiak, uppger filmens pr-agent Martin Strömberg för TT Spektra.

Dessutom kommer de troligen att göra ett mindre antal internationella intervjuer.

TT Spektra har förgäves sökt Michael Nyqvist för en kommentar. Denna vecka befinner sig Nyqvist och Rapace i Paris för att möta den franska pressen.

"Män som hatar kvinnor" får fransk premiär i inte mindre än 500 kopior den 13 maj, samma dag som årets Cannesfestival börjar. Uppståndelsen är stor eftersom Stieg Larssons böcker blivit megasuccéer även i Frankrike.

I Cannes kommer Nyqvist och Rapace, som reser dit med sina respektive, att vara i två dygn. Inte minst Nyqvist har ett stressigt schema just nu eftersom han så sent som i måndags drog igång med inspelningen av Johan Brisingers nya film "Änglavakt" mot bland annat Izabella Scorupco.

Om "Män som hatar kvinnor" kommer att visas i Cannes är ännu osäkert. Det viktigaste med de två skådespelarnas festivalbesök är att visa upp sig på arrangemang som anordnas av Zodiak.

På torsdagen presenterar filmfestivalens arrangörer årets startfält i huvudtävlingen om Guldpalmen.

Mer läsning

Annons