Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pineapple express

/
  • Hoppsan vi stal en polisbil. Seth Rogen och James Franco spelar delgivningsmannen och hans langare som hamnar i trubbel i ”Pineapple express”.

Pineapple express

Regi: David Gordon Green

Med: Seth Rogen, James Franco, Gary Cole med flera

Filmstaden, Gävle

Annons

Man gillar ju Judd Apatow, mannen bakom filmer som ”På smällen”, ”40 year old virgin” och ”Supersugen”. Man gillar ju smårunda, skäggiga Seth Rogen som den tölpaktige skådis han är. 

Och en actionkomedi om två pårökta killar, Seth Rogens Dale och hans langare Saul, som dras in i ett knarkkrig på grund av att den före bevittnat ett mord där bland annat en polis är inblandad, skriven av nämnde Apatow, borde sålunda bli en rolig film.

Det är den också.

I små glimtar här och där. Som i skildringarna de där fina små samtalen män emellan som är totalt befriade från grabbighet, till exempel, de som man känner igen och gillar från ovan nämnda filmer.

Men mest av allt är ”Pineapple express” (som för övrigt är namnet på det speciella gräset som Dale och Saul röker filmen igenom) en lång räcka tokiga slagsmål och oj-vilken-osis-att-vi-hamnade-här-situationer och vi-säger-flummiga-saker-till-varann-samtal.

Och det blir rätt långtråkigt. Knark och våld behöver lite mer finess för att bli roligt.

Kanske nästa gång, Apatow?

Mer läsning

Annons