Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rolf Lassgård hyllar hemstaden: "Ge alla nyinflyttade en seriebiljett till Brynäs matcher"

/
  • Rolf Lassgård är en trogen Brynäs-supporter.
  • Rolf Lassgård fotograferad under inspelningen av filmen

"När man flyttar in borde man få en seriebiljett på Brynäs matcher av kommunen", säger den folkkäre skådespelaren och hockeyfantasten till Aftonbladet.

Annons

LÄS MER: Lassgård bjuder på gubbaction i "En man som heter Ove"

Snart blir Rolf Lassgård Ove med hela svenska folket. På juldagen går filmatiseringen av Fredrik Backmans hyllade bok "En man som heter Ove" upp på svenska biografer.

LÄS OCKSÅ: TV: Se första klippet från "En man som heter Ove"

I en stor intervju i Aftonbladet om filmen, karriären och livet passar skådespelaren på att hylla sin hemstad. Särskilt glad är den upptagne Lassgård över att han hunnit se Brynäs hemmamatcher.

– I år har jag kunnat se alla Brynäs hockeymatcher på plats, säger Rolf Lassgård till Aftonbladet och förklarar att det är där han kan slappna av.

– Jag går med någon polare, min son eller dotter och så träffar man folk där. Gävle är en sån stad. När man flyttar in där borde man få en seriebiljett på Brynäs matcher av kommunen.

LÄS MER: Rolf Lassgård om Mankells död: "En unik röst som gått bort"

Han berättar också om hur han fick reda på Henning Mankells död på ett ovanligt jobbigt sätt. Beskedet kom som en chock.

– Jag fick reda på det på ett så tufft sätt via en telefonsvarare från en klumpig journalist när jag sitter i bilen. Det finns de som ringer med respekt och varnar först men det här sättet förstärkte chocken. Jag visste naturligtvis att han var sjuk men inte att det var så illa, jag trodde att det hade vänt, säger Rolf Lassgård till Aftonbladet.

Rolf Lassgård spelade Mankells Kurt Wallander i nio tv-versioner av böckerna.

Den 25 december har filmen "En man som heter Ove" Sverigepremiär. I vår spelar Lassgård Karl-Oskar i uppsättningen av Vilhem Mobergs "Utvandrarna" på Dramaten med premiär den 5 mars.

LÄS OCKSÅ: Rolf Lassgård fyller 60 år

Mer läsning

Annons