Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rosa pantern 2

/
  • Nej. Lustiga kostymer, roliga grimaser och fånig fransk brytning räddar inte Steve Martin i rollen som Jaques Clouseau.

Rosa pantern 2
Regi: Harld Zwart
Med: Steve Martin, Jean Reno, John Cleese med flera
Filmstaden, Gävle

Annons

Det var inte särskilt kul första gången. Steve Martins uppdaterade version av den osannolikt klantiga kriminalkommissarien Clouseau halkade, snubblade och ramlade sig igenom den första nya ”Rosa pantern”-filmen utan att egentligen locka till skratt mer än någon enstaka gång.


Och nu är han tillbaka för att halka, snubbla och ramla sig igenom uppföljaren. Allt med tvivelaktig fransk brytning. Det är inte kul den här gången heller.


Det hela går ut på att Clouseau jagar mästertjuven Tornado som roar sig med att stjäla nationalklenoder. Bland annat har skurken lagt beslag på den rosa pantern, en gnistrande skär diamant.


Handlingen är förstås något av en parentes. Fullt fokus ligger i stället på tårtor i ansiktet, oavsiktliga eldsvådor, jonglering med exklusiva vinflaskor, fall över balkongräcken och all annan tänkbar dratta på ändan-humor som som får buskiskomiker som Stefan och Krister att framstå som kreativa genier.


Under en och en halv timme hör jag ett enda skratt i biosalongen. Det kommer från en flicka i åttaårsåldern, som tycks uppskatta en extra snubbelintensiv episod i filmen. Det är alltså möjligt att barn tycker att det här är småkul.
Men för en vuxen biobesökare blir det aldrig roligt. Det blir, tillåt mig att ordvitsa, platt fall för kommissarie Clouseau.


Mer läsning

Annons