Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandlers barntillåtna skämt

/
  • BARNTILLÅTEN. Den annars lite småsnuskige Adam Sandler fick tygla sig när han spelade in Disney-filmen

Två av världens mest vågade komiker i en Disneyfilm?
Både Adam Sandler och Russell Brand tvingades bli ovanligt rumsrena i nya "Bedtime stories".

Annons

Att ha Adam Sandler i en Disneyfilm låter kanske lika säljbart som en teddybjörn med stoppning av asbest. Men vid lanseringen av "Bedtime stories" avslöjade Sandler, kungen av gyttjiga sexskämt, att han länge drömt om att göra en familjefilm.

– Speciellt sedan jag fick barn. Min dotter är 2 1/2 år nu. Det är häftigt att tänka sig att hon en gång ska ha pyjamasparty och titta på pappas film.

I "Bedtime stories", med svensk premiär på onsdag, spelar Sandler en alltiallo på ett hotell vars liv saknar större överraskningar - tills han plötsligt upptäcker att de godnattsagor han berättar för syskonbarnen blir verklighet.

"Bedtime stories" var Disneys julfilm och är förstås både snäll och gullig. Också. För den har ett par oväntat vågade skämt som tydligt bär Adam Sandlers signatur.

– Disney var otroligt coola. De gillade den typ av skämt som finns i min film "Happy Madison". I "Bedtime stories" gällde det bara att hålla humorn barntillåten och hitta på skämt som var roliga utan att vara provokativa. Men visst, det finns nog lite skillnad mot en vanlig Disneyfilm. Jag tycker ändå att den är respektfull.

En annan skådespelare i "Bedtime stories" som inte är känd för att vara rakt igenom barntillåten är den engelske komikern Russell Brand. Han är mest känd för sin självbiografi där han avslöjar allt om ett liv präglat av sex- och drogberoende - samt den telefonskandal där han och en kollega i radio sextrakasserade skådisen Andrew Sachs, Manuel i tv-serien "Pang i bygget".

– Det var nyttigt för mig som komiker att inte kunna gå till mina vanliga, trygga skämtkällor. I "Bedtime stories" fick jag alltid överge mina första tio idéer till ett skämt, säger Brand.

En av hans rollfigurer i filmen är en guldfärgad robot, inspirerad av C-3PO i "Star wars"-filmerna.

– Det var inte en enkel roll. De målade hela min kropp guldfärgad, inklusive insidan av munnen. Det var bara en enda kroppsdel som inte var i guld. Det gjorde att det såg rätt fånigt ut när jag gick och kissade.

Mer läsning

Annons