Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sevärd Puh för både stora och små

/
  • Otur. Nalle Puh och gänget ramlar ner i en grop när de gömmer sig för monstret Baxen.

Nalle Puhs film: nya äventyr i sjumilaskogen

Regi: Stephen Anderson och Don Hall

Svenska röster: Christian Fex, Charlie Elvegård, Ayla Kabaca med flera.

Filmstaden, Gävle

Roxy/Star, Sandviken

Annons

jjj

Gänget i Sjumilaskogen är ute på nya äventyr och som så många gånger förr är det Puhs sug efter honung som kickar igång den söta historien. Med lekfullt och lätt handlag presenteras de älskvärda karaktärerna och som vanligt är Nasse gulligast och Kanin roligast i sin frustration över kompisarna som ofta har lite otur när de tänker.

Tack och lov är animationen befriad ifrån 3D och har en skön retro-känsla eftersom det ser ut ungefär som det alltid har gjort i Nalle Puh-filmatiseringar. Här finns också den aktive berättaren som skapar en fiffig metatillvaro när han lotsar oss fram och tillbaka mellan bladen i historiens egen sagobok. Ibland snubblar huvudrollsinnehavarna på bokstäverna och bygger elegant nog stegar av dem när de behöver kunna klättra upp ur djupa gropar.

Även om egentligen alla delar av storyn är välbekanta för inbitna Nalle Puh-fans – att Christoffer Robin försvinner, att Ior tappar sin svans, att Tigger har hybris och att alla är rädda för ett läskigt monster i skogen – är det ändå tillräckligt charmigt genomfört för att man ska förlåta viss omtuggning. Och jämfört med många av de Nalle Puh-dvd:er som Disney prånglar ut så är denna film sjumilakliv bättre och mer sevärd, både för stora och små.

Mer läsning

Annons