Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slutstridernas slutstrid

/
  • svurna fiender.  Daniel Radcliffe och Ralph Fiennes som Harry Potter och Lord Voldemort.

I dag är det biopremiär för den allra sista filmen om Harry Potter. Och därmed även dags för slutstridernas slutstrid – den mellan Harry Potter och hans dödsfiende Lord Voldemort.

Daniel Radcliffe berättar om känslan av att vara med i tidernas mest framgångsrika filmserie.

Annons

Det bästa med att spela Voldemort, enligt skådespelaren Ralph Fiennes, är att inte bli igenkänd på gatorna.

– Att vara med i en Harry Potter-film innebär att man är med i någonting väldigt stort, säger han.

En oerfaren pojke

David Radcliffe var en mycket oerfaren ung pojke när han som 11-åring tog sig an rollen som den unge trollkarlen. Nu, åtta filmer och tio år senare, är Daniel Radcliffe mångmiljonär och rollen som Harry har redan fört honom ut i världen. Närmast återfinns han på Broadway där han är med i musikalen ”Hur man lyckas i affärer utan att egentligen anstränga sig”.

Och det faktum att Potter-sagan nu är över innebär dubbla känslor för Radcliffe:

– Det var mycket känslosamt när vi tog det som vi visste var den absolut sista scenen. Samtidigt är det spännande, jag går in i ett nytt kapitel i mitt liv. Och att ha filmerna kan bli kul i framtiden. Mina barn kan ha dem som en dagbok över hur pappa såg ut.

– Under åren har det kommit att bli rätt mycket av mig själv i Harry. I början var jag oerfaren, jag läste bara replikerna som de var skrivna. Men efterhand kunde jag skapa mer av en karaktär. Och förhoppningsvis har jag några av Harrys kvaliteter – vänskapen och närheten till vännerna, inte minst.

Våldsam konfrontation

”Harry Potter och dödsrelikerna: Del 2”, som har svensk premiär i dag, slutar med den stora striden mellan Harry och Voldemort – och den våldsamma konfrontationen var tuff att spela in.

– Man blir medveten om att Harry egentligen bara är ett barn som får massor av stryk. Det var skrämmande att göra scenen, säger Daniel Radcliffe.

Mer läsning

Annons