Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Somers town

/
  • Segt och sponsrat.
  • Här händer ingenting.

Somers town
Regi: Shane Meadows
Med: Piotr Jagiello, Thomas Turgoose, Elisa Lasowski med flera
Filmstaden, Gävle

Annons

 Kalla mig en gammal fjärt, men jag kommer ihåg när filmer fortfarande förväntades ha en handling. I "Somers town" av "This is England"-regissören Shane Meadows händer ingenting. Ingenting.

Jo, Thomas Turgoose från "This is England" är med igen. Man får bara veta två saker om honom: Han är en ensam främling i London och alldeles för ung för att vara det. Och så tar han på sig tokroliga tantkläder, bajsar i en påse (utanför kameran) och onanerar på ett badkar.

Shane Meadows fick tydligen sin film betalad av företaget som kör EU-tåg under engelska kanalen. Han säger att det inte påverkade hans film. Vi får alltså anta att repliker av typen "tänk att man kan komma ända till Frankrike med EU-tåg på bara ett par timmar nu för tiden" var nödvändiga för dramaturgin.

This is Ingentingland, alltså, och till råga på allt är soundtracket så såsigt att det hade vaggat dig till sömns om det inte samtidigt hade varit irriterande som en klåda. "Somers town" är faktiskt riktigt, riktigt usel. Det enda som är bra med den är att den kanske får fler att inse att "This is England" var ganska överskattad.

Mer läsning

Annons