Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stelbent och taskiga effekter

/
  • Jobbigt. Onda zombies försöker döda allt i sin väg i ”Resident Evil-Afterlife”.

Annons

Dessa zombier. Vad är det som lockar filmmakare att ständigt återvända till de här blodtörstiga, haltande, fula, skelögda monstren? De är inte särskilt läskiga, inte särskilt snabba och rätt lätta att ta livet av. Deras enda fördel är att de förökar sig jäkligt snabbt och tycks vara totalt orädda.

När Alice (Milla Jovovich) nu återvänder i den fjärde ”Resident evil”-filmen fortsätter hon sin resa för att hitta överlevare (ett virus har ödelagt världen och förvandlat alla till zombier) och sätta dem i säkerhet. Samtidigt är det onda företaget Umbrella Corporation på jakt efter henne och alla andra som klarat sig undan. Räddningen är den diffusa tillflyktsorten Arcadia, men det hela är alltjämt lite oklart. Det smäller rätt mycket och dödas en hel del. Två tredjedelar av huvudpersonerna stryker med och när filmen går mot sitt slut visar det sig att ingen upplösning är i sikte. En femte film är nog redan på gång.

”Resident evil– Afterlife” är givetvis filmad i det vanvettigt populära 3D-formatet. Men effekterna som luktar väldigt mycket ”Matrix” blir tyvärr inte mycket bättre för det. Filmen lyckas med bedriften att kännas billig fast den förmodligen kostat en hel del.

Visst händer det att man hoppar till i stolen, men en och en halv timme av stelbent skådespeleri och taskiga effekter gör att de ögonblicken inte räcker långt.

Niklas Kjellberg

Mer läsning

Annons