Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Step brothers

/
  • bortskämda barnungar. Will Ferrell och John C Reilly spelar två hemmaboende 40-åringar som blir styvbröder när deras föräldrar gifter sig. Roligt om man köper att de beter sig som tolvåringar, en pina om man inte gör det.Foto: Sony Pictures

Step brothers
Regi: Adam McKay Med:Will Ferrell, John C Reilly, Mary Steenburgen med flera
Filmstaden, Gävle

Annons

Brennan bor hos sin ensamstående mamma. Dale hos sin ensamstående pappa. Mamma och pappa träffas på en konferens, kärlek uppstår och bröllopsklockor klämtar.

Brennan och Dale blir styvbröder och flyttar in under samma tak. Allt kunde vara frid och fröjd, om det inte var för att Dale och Brennan bestämmer sig för att hata varandra. Ja, och för att de i verkligheten heter Will Ferrell och John C Reilly och är 40 år gamla då.

Man kan se ”Step brothers” på två sätt:

1. Man köper upplägget rakt av och tycker att det är jätteroligt att två killar på väg in i medelåldern har stannat på tolvåringars mentala nivå och agerar som bortskämda barn i en timme och 40 minuter. Gör man det har man en guldstund i biosalongen framför sig – den samkörda trion Ferrell, Reilly och regissören Adam McKay vet ju hur en komedislipsten ska dras.

2. Man köper inte upplägget utan tycker att två killar på väg in i medelåldern som agerar som tolvåringar är roligt i tio minuter. Då har man en och en halv timmes plåga kvar.

Själv lutar jag, tyvärr, åt alternativ två. Jag säger tyvärr för jag vet ju på något intellektuellt plan att det faktiskt är två roliga killar jag har framför mig, två killar som ibland gör jätteroliga saker i filmen, som att spela in rapvideon ”Boats n’ hoes” och totaldemolera ett kök när de går i sömnen.

Men det hjälper inte, jag köper inte upplägget. Tyvärr.

Daniel Åberg

Mer läsning

Annons