Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tröttsamt och inte speciell kul

/
  • Bara fånigt. Tom Hardy, Chris Pine och Reese Witherspoon dejtar varandra i ”This means war”.

Med jämna mellanrum dyker det upp amerikanska filmer om en spion som lever vanligt Svensson-liv på dagarna och jagar hemliga agenter eller andra skurkar på nätterna.

Annons

Oftast vet spionens partner inte om det äventyrliga extraknäcket, som i ”Mr & Mrs Smith”, ”Killers”, ”True lies” och så vidare och så även här.

I ”It means war” lyckas de tajta bästisarna Tuck (Tom Hardy) och FDR (Chris Pine) kära ner sig i samma tjej, Lauren (Reese Witherspoon) som börjar dejta båda.

Killarna råkar också vara just spioner, vilket är till stor hjälp när de börjar spionera på varandra under träffarna. Att all högteknologisk utrustning gör dem till överkvalificerade stalkers är en annan bonus för att få reda på så mycket som möjligt om Lauren och plocka poäng under processen.

Vem Lauren till slut ska välja är filmens spänningsmoment, vid sidan av den komplett överflödiga sidohistorien om någon ryss som är ute efter killarna.

Det brukar vanligtvis vara kvinnobilderna som stör i den här typen av mainstream-action med drag av romkom. Men i ”This means war” är det snudd på rörande hur de har försökt skapa en ”modern” kvinna med karriär av den kvinnliga huvudrollen. Ett tag verkar det också som att Reese Witherspoon ska börja spränga Hollywood-gränser på allvar och ha lössläppt, oproblematiskt sex med båda sina uppvaktare.

Men riktigt så kul blir det aldrig. Det blir knappt kul över huvud taget faktiskt. För 2012 är det snarare männen som är problematiskt skildrade i den här typen av film. De två spionerna är ungefär på samma själsliga och känslomässiga nivå som en genomsnittlig 13-åring och det blir rätt tröttsamt i längden.

Mer läsning

Annons