Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Year one

/
  • Michael Cera försöker rädda

Year oneFilmstaden, GävleRegi: Harold Ramis. Medverkande: Jack Black, Michael Cera, Olivia Wilde med flera.

Annons

Om du gillar att se killar som hänger upp och ner och kissar på sig själva är ”Year one” filmen för dig.

På den nivån ligger humorn när grottmännen Jack Black och Michael Cera ger sig ut i världen, efter att ha ätit frukt från kunskapens träd och blivit utstötta från stammen.

Under resans gång möter de bibliska gestalter, och hamnar till slut i staden Sodom – självklart tas tillfället i akt att inventera lagret av sodomiskämt – där deras kärlekar från hembyn nu lever som slavar. Ska de lyckas rädda dem från att offras till gudarna, eller hinner de klanta ihjäl sig först?

Jack Black lyckas samla sina mest irriterande drag från samtliga tidigare skådisinsatser och visa upp dem här, i en film så dum att skämten ändå är under hans värdighet.

Den andra stjärnan i betyget räddas av Michael Cera, från ”Juno”, som alltid har ett tonfall av uppgiven sarkasm, perfekt för rollen som han spelar här. Hans agent borde välja bättre sällskap åt honom i framtiden.

Tråkigt nog är det regissören Harold Ramis, som gjorde fina ”Måndag hela veckan”, som ansvarar för ”Year one”, men det känns mer som om hjärnan bakom filmen är Stifler från ”American Pie”-serien, som har tagit en kvällskurs i religionskunskap och vill kombinera de nya kunskaperna med lite bajshumor.

Mer läsning

Annons