Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler aktörer behövs för att göra Stonestock briljant

/
  • Klar stämma. Johanna Karlsson på Stonestockfestivalen i Stenebergsparken under gårdagen

Annons

Varför har ingen tänkt på det här tidigare?

Platsen för Stonestockfestivalen är väldigt bra: Stenebergsparkens södra ände, med naturlig amfiteaterkänsla där allehanda folk i åldrarna ett till 70 kan sitta i solen och avnjuta Snakemans indianska protestmusik, Los Piratas Del Souls punkrockscovers, Johanna Karlssons klara stämma eller spretindie a la You And Me George och mycket annat.

Så här tidigt på eftermiddagen är det mest barnfamiljer på plats, ganska glest, ett hundratal på plats – till kvällen förändras det säkert.

Som förstagångsfestival genomförd av två sextonåriga eldsjälar är det här okej, och kan utvecklas till något riktigt bra. Tyvärr drog både Idka och Edge sig ur, så området hade kunnat fyllas med mer än några rullande gatukök. Det är synd, med fler aktörer under festivalen skulle Stonestock kunna lyfta till en ännu högre nivå och inte bara kännas som en angelägenhet för Brynäsborna.

Men det är ändå underbart att se Stenebergsparken väckas till liv av musik, och om eldsjälarna Karl-Oskar Wiksell och Madeleine Hansen fortsätter att brinna och kommunen stöttar undergroundkulturen i Gävle kan Stonestock tangera musikarrangemang i Boulougnern.

Mer läsning

Annons