Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Följ vår bandguide och gå ut och rocka

/

Två kvällar är avklarade, så nu vet du nog vad det handlar om på Rådhustorget i Gävle. Men vilka band man ska pricka in är inte alltid lika enkelt. Lugn bara, vi hjälper dig!

Annons

Rånock smyger inte igång på fredagen direkt. Första bandet ut, Sideburn, visar omedelbart var skåpet ska stå. Med sin musikaliska vision och influenser får du här bluesig hårdrock i stil med band som Black Sabbath, Led Zeppelin och Deep Purple.

Cicero fortsätter ösa

Cicero från Sandviken känner du säkert till vid det här laget. De har bland annat spelat på Getaway, Parkrocken, Sommaryran och Hoforsrocken. Det bör inte bli mindre ös i dag.

Du som har törstat efter blues kommer att uppskatta inledningen på kvällen. Gänget i Triple X har spelat musik under större delen av sina liv. Men så flitigt turnerande är de inte. Så passa på.

The Events, är bandet som lägger extra krut på sina livespelningar. Som sig bör. Dessa fyra grabbar har redan spelat Rånocks evenemang två gånger tidigare, till publikens jubel. Välkomna tillbaka.

Partyband avslutar

Kvällens huvudakt blir inga mindre än Treadstone, som bara står och väntar på att explodera. Så de dem redan nu och var lite före alla andra. Men det har redan hänt stora grejer för detta band.

De var nominerade till Bandit Rock Awards 2011. Och deras debutalbum ”A New Day Sun” med låtar som ”S.O.S” har fått fina recensioner. De var till och med önskade deltagare i årets Melodifestival, men tackade nej. Gävle tackade de dock inte nej till. Vi tackar för det!

I vanlig ordning avslutas kvällen med ett partyband som spelar dansanta covers. Denna kväll står Pure Pleasure för festen.

Mer läsning

Annons