Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För många artister på splittrad Sommarkväll

/
  • BESVIKEN? De som kom för att se Markoolio framföra sina greatest hits som revansch för förra sommarkvällen blev besvikna. Han framförde bara ett par låtar.
  • BÄST. Alice sjöng de populäraste låtarna från Idol, och visade att hon är bäst i lite rockiga alster.

De som kom för att se Markoolio framföra sina greatest hits blev besvikna. Visserligen var han nu med som allsångsartist, efter att ha avbokat förra veckans framträdande, men mer än ett par låtar hade väl fansen hoppats på.

Annons

Jag själv, som inte är en anhängare av hans barnanpassade pop/rap, lyssnade hellre till hans version av min favoritallsång, Lasse Berghagens ”En kväll i juni”, istället för någon av Markoolios milda ironiseringar av typiskt svenska företeelser.

Kvällens minst populära artist (bäst, tycker jag) var Peter Jezewski från Boppers, som hann spela några gamla 60-talslåtar, och Andres Esteche sjunga sin nya singel som inte ens de närmast sörjande kan vara intresserad av – sedan började röster omkring mig irriterat börja fråga var Alice tagit vägen.

En liten lektion i hyfs, arrangörer: Det är ofint att bjuda in människor och låta dem vänta. Vad är poängen med ett program om det spricker med en halvtimme? Stackars Andres Esteche hade kanske fått ett bättre mottagande om inte alla irriterat väntade på någonting annat och önskade att han kunde hålla käften.

Nåväl, till slut kom hon fram, den som alla skrikit frågande efter: Alice Svensson.

Jag har alltid slagits av hur professionell på ett ytterst amerikanskt sätt Alice är, på scen men också i intervjuer, som när jag träffade henne hemma i Hedesunda första dagen efter ”Idol”-äventyret. Det är en ton som är på ont och gott.

Hon sjöng de populäraste låtarna från tv-programmet, och visade två saker. Ett: Hon är bäst i lite rockiga alster som ”Fighter”. Två: Hon spöar Kevin Borgs version av vinnarlåten ”With every bit of me”.

Hennes egen singel ”Lady luck” växer, och jag kom på mig själv med att nynna på den under min promenad bort från Slottstorget.

Tyvärr var jag tvungen att gå före Markus Fagervalls entré, för att hinna skriva detta. Tredje upplagan av Sommarkväll hade flera artister som gjorde korta snuttar var, ett upplägg som inte fungerade så bra. För splittrat. Förhoppningsvis får Alcazar mer tid på sig nästa onsdag.

Mer läsning

Annons