Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från bloggen till tv-rutan

/
  • Programledare. Många kom till ”Modelljaktens” casting bara för att få träffa Kenza. ”Av de som besökte castingarna var det en fjärdedel som sökte till programmet. Det är cool att så många orkade stå där i flera timmar bara för att se vad som hände” säger hon.

För fem år sedan var Kenza Zouiten en okänd bloggare. Nu är hon programledare i Kanal 5 och har ett skivkontrakt i handen.

Annons

Bloggfenomen är redan ett daterat ord, men Kenza Zouiten är verkligen ett sådant. Hon startade som 15-åring en blogg och blev snabbt en av de mest omtalade tjejerna i sin generation. Nu är hon aktuell som programledare för ”Modelljakten” i Kanal 5 Play.

Kenza vet vad som står på spel. Hon sökte själv till tävlingen som 16-åring, men var för kort.

– Jag vet exakt hur tjejerna känner och hur besvikna de blir när de inte går vidare. När jag var 15 kämpade jag så mycket för att bli modell och det var jobbigt att få ett nej. Jag kunde ligga och gråta för att det inte gick.

Med facit i hand kan hon ändå känna att drömmen gick i uppfyllelse. Kenza Zouiten har i dag ett programledarjobb, ett skivkontrakt, designsamarbeten med flera företag och frekventa modelluppdrag i tidningar och magasin.

Fördelarna med kändisskapet är roliga samarbeten och nya kontakter med människor. Nackdelen är att privatlivet synas in i minsta detalj.

När hon i somras festade med artisten Kanye West i Stockholm skapade det ringar på vattnet hela vägen bort till Los Angeles och skvallerbloggaren Perez Hilton. När den episoden förs på tal tystnar Kenza en kort stund.

– Jag tycker att det är tråkigt att jag inte kan vara ärlig om vissa saker för att det blir sådan kalabalik. Det är inte bara när man hängt med någon kändis utan också när man unnat sig en dyr väska. Det spelar ingen roll vad jag skriver, någon ska alltid bli arg. Men man kan inte vara alla till lags.

Nu ska hon spela in sitt första album. Hon har kontrakt med skivbolaget Universal, men vill inte säga mer om hur plattan kommer att låta.

– Jag litar på magkänslan och provar saker. Visar det sig sedan att det inte fungerar så gör jag något annat.

Mer läsning

Annons