Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från kostymdrama till stenhård action

/
  • Hårt. Peter Eggers, längst till vänster, tillsammans med bland andra Mikael Persbrandt under inspelningen av Hamilton-filmen ”Men inte om det gäller din dotter” i Spanien.
  • Peter Eggers.

Hela hösten har han jagat mördare i Stockholm på Gustav III:s tid i ”Anno 1790”. Men samtidigt har Peter Eggers spelat in nya ”Hamilton”-filmen mot Mikael Persbrandt.

Annons

Peter Eggers springer omkring i ett slott i Spanien och jagar terrorister, beväpnad med k-pist och kniv. Han har nämligen en av huvudrollerna i Hamiltonfilmen ”Men inte om det gäller din dotter”.

– Att få vara med om något sådant här, det är bara sjukt jävla kul, säger han när TT Spektra besöker inspelningen.

I filmen, som är den andra av tre spelfilmer med Mikael Persbrandt som Carl Hamilton, spelar Eggers Patrik – en man som ofrivilligt råkat hjälpa till med kidnappningen av Hamiltons guddotter och som för att kompensera detta blir en del i teamet som ska frita henne.

– Det är en intensiv inspelning. Action kostar pengar, säger han när han iförd kommandoutrustning gör sig redo för kvällens tagningar.

– Jag är ganska ”fit”, jag har tränat stenhårt i två månader, och jag gör två träningspass om dan. Skjuta kunde jag hyfsat tidigare. Jag tror inte man behöver vara stark, men man behöver ha ett fysiskt självförtroende.

Peter Eggers har bara beröm att ge sina medspelare, som Mikael Persbrandt.

– Det är grymma skådisar, man lär sig något nytt varje dag. Och Micke är tuff. Det känns när man sparrar med honom.

Samtidigt som han befinner sig utomlands försöker han följa med i reaktionerna kring SVT-serien ”Anno 1790”, där han spelade huvudrollen som den brottslösande kvarterskommissarien Dåådh.

– Jag älskar kostymdrama, och att sen få spela en sagofigur, en sorts fiktiv superhjälte är kul. Det är det största, roligaste och mest slitsamma jag gjort. Vi hade 140 inspelningsdagar och jag var väl med på 135. Och alla helger gick åt till att analysera den kommande veckans scener.

Och han gjorde mycket grundlig research när det gäller hur man levde på 1790-talet.

– Jag reste runt till olika 1700-talsmiljöer. Jag satte mig ensam i ett hus ute på landet utan någon tillgång till bekvämligheter. Jag kokade ägg i öppen eld, stekte entrecote på stenhäll och drack portvin direkt ur flaskan. Det var väldigt roligt, och jag satt där och skrattade åt mig själv.

Det är stor sannolikhet att det kommer en fortsättning.

– Vi utvecklar manus. Jag ska titta på de fem första utkasten när jag kommer hem, säger Peter Eggers.

Mer läsning

Annons