Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frans 7 tips till en lyckad påsk

Annons

Nu när du läser det här så är det förmodligen påsk, och eventuellt kanske du också tycker att det känns lite jobbigt att behöva träffa släkten igen. Du kanske knappt har hunnit hämta dig efter julfirandet? För att liva upp påskfirandet litegrann så tänkte jag bjuda på lite inspiration hämtad från tv och film på vad man kan göra för att liva upp firandet.

1. Fifty Shades of Grey-påsk: Piska dina nära och kära med påskriset och bind fast en avlägsen släkting med ett rep. Ett "Fifty Shades of Grey"-inspirerat firande kommer garanterat att ge dig en helt ny uppfattning om vad påsken kan innebära.

2. Halv åtta hos mig-påsk: Visst har du alltid velat betygsätta dina släktingars mat? Med en "Halv åtta hos mig"-påsk blir detta äntligen socialt accepterat! Dessutom så slipper du själv laga någon mat eftersom du blir bjuden tre av fyra kvällar.

3. Expedition Robinson-påsk: Orkar du inte laga någon påskmat? Då kommer Robinson-påsken att passa dig perfekt. Förklara för släkten att det inte finns någon mat och att ni får överleva på det som finns ute i naturen. Gillar man inte upplägget blir man omedelbart utröstad.

4. Biggest Loser-påsk: Lider du fortfarande av sviter efter julbordet? Dela upp släkten i två lag, och därefter tävlar ni vilket lag som lyckas gå ner mest i vikt under helgen. Alla medel är tillåtna! Personligen kan jag verkligen rekommendera att basta oavbutet i tre dagar och förlora så mycket vätska som möjligt.

5. Svenska Hollywoodfruar-påsk: Duka upp en botoxbuffé och sprid lite elaka rykten om olika släktingar. Därefter är det bara att luta sig tillbaka och vänta på att helvetet ska braka loss med drama, folk som drar varandra i håret samt kastar drinkar i hög hastighet.

6. Game of Påsk: Detta påskfirande är inspirerat av "Game of thrones", och har vissa likheter med Svenska Hollywoodfruar-firandet, med skillnaden att drinkarna de kastar är utbytta mot skarpa vapen och att allt är på liv och död.

7. Fråga Doktorn-påsk: En favorit från SVT2! Släktingar brukar älska att prata om krämpor och sjukdomar. Varför inte bjuda in en läkare som kan examinera dem en gång för alla och göra en grundlig rutinkontroll av samtliga familjemedlemmar?

Observera att varken jag eller Arbetarbladet tar något ansvar för vad som händer om ni följer något av dessa tips. Samtliga firanden sker på egen risk, och jag rekommenderar er att se över era hemförsäkringar innan ni börjar.

Mer läsning

Annons