Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frans Strandberg: 5 anledningar att ge ut ditt eget kändisvin

/

Frans Strandbergs guide till kändisar som är sugna på att ge ut sitt eget vin.

Annons

Antar att ni inte har missat att det är trendigt bland kändisar att ge ut sina egna viner. Kanske är du som läser det här en kändis själv och funderar på om just DU ska ge ut ett eget vin? För din skull så har jag knåpat ihop ett test där du kan se om det skulle vara något för dig! Svara ärligt på frågorna nedan.

Har du någon gång varit utomlands? Om svaret är ”Ja” på denna fråga så har du redan nu ett enormt försprång. Det räcker med att ha åkt till Magaluf på charterresa en gång 1995 för att du ska ha en känslosam historia att berätta på din vinetikett om hur mycket Spanien har betytt för dig och din personliga utveckling. Grattis!

Tycker du om vin? Egentligen så spelar det inte roll om du gillar vin eller inte eftersom du ändå bara ska ha ditt namn på etiketten och inte dricka det själv, men det underlättar om du tycker om att ställa upp i ”Pluras kök” på TV3 och bli full på bästa sändningstid för att marknadsföra ditt vin.

Är du insatt i vinproduktion och de utmaningar som finns i form av t.ex. klimat och jordmån? Nä förmodligen inte, men du kanske har druckit en del vin själv genom åren? Oftast så räcker det för att ha bildat sig en uppfattning om hur saker och ting går till.

Tycker du om att smaka många olika viner och sedan välja ut en egen favorit? Om du instämmer till detta påstående så kommer du älska att ge ut ditt egna kändisvin! Du skulle behöva åka på månadslånga semestrar till Toscana och kalla det för ”research”. Du skulle träffa många lokala vinproducenter som inte förstår dig eller språket du talar men som gärna vill supa ner dig och att du ska köpa så många tunnor som möjligt av deras vin. Troligtvis så är det för äckligt för att lokalbefolkningen ska köpa det själva.

Skulle det kännas bra att bidra till en allmän försämring av folkhälsan, magpumpningar och alkoholrelaterat våld? Alla vet att saker inte blir så lyckade efter några flaskor vin. Nu har du själv chansen att få vara med och bidra till att folk blir ovänner, börjar slåss eller dör i alkoholförgiftning. Fantastiskt! Om de inte drack just ditt vin så hade de förmodligen druckit någon annans, men nu kan hela svenska folket beskylla dig för samtliga misstag de begår på fyllan. Kul!

Om du har svarat ja på minst EN fråga i detta test så kan jag gratulera dig! Du borde verkligen ge ut ditt egna kändisvin. Säg upp dig från ditt nuvarande jobb och boka en månadslång research-resa till Cote du Rhone-regionen i Frankrike och drick allt vin du ser. Du måste ju göra research!

Mer läsning

Annons