Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fredrik Lindström ersätter Björn Hellberg

/
  • tar över. Fredrik Lindström tar över som domare i ”På spåret”.Foto: Jonas Ekströmer/Scanpix

Fredrik Lindström är ny domare i SVT:s flaggskepp ”På spåret”. Lindström blir bisittare till Kristian Luuk när den folkkära programserien får nypremiär i höst.

Annons

– ”På spåret” är mitt eget favoritprogram, det är ett riktigt drömjobb. Den enda sorgen är ju att jag nu aldrig kan uppleva spänningen hemma i tv-soffan på fredagskvällar, säger Fredrik Lindström till SVT.

Tidigare i vintras blev det klart att Kristian Luuk tar över efter Ingvar Oldsberg som programledare för 20-årsjubilerande ”På spåret”. Även den mångårige ”tågmästaren” och domaren Björn Hellberg slutar och nu har han också fått sin efterträdare.

Lingvisten och populärhistorikern Fredrik Lindström samarbetade med Kristian Luuk redan på 1990-talet, när de gjorde succé i humorprogrammet ”Hassan”. De senaste åren har Fredrik Lindström haft stora tv-framgångar med egna program som ”Värsta språket” och ”Världens modernaste land” i SVT.

– Fredrik Lindström stod överst på både min och SVT:s önskelista. Vi känner varandra väl och jag tror att vår kemi kommer att synas i rutan, säger Kristian Luuk till SVT.

Ingvar Oldsberg lämnar ”På spåret” för en ny version av ”Här är ditt liv”.

(TT Spektra)

Mer läsning

Annons