Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullt ös på "Stolt och Nykter" i Furuviksparken

Musik, fest och allmänt stoj – men garanterat nyktert. Under tisdagskvällen var det dags för evenemanget "Stolt och Nykter" i Furuviksparken, en skolavslutningsfest för elever från årskurs 7 till gymnasiet – och för vissa var det första gången där.

Annons

– Ja, det var lite konstigt när man skulle blåsa i den där saken innan man fick komma in, säger förstagångsbesökaren Nora Norén, om att alla besökare var tvungna att göra ett nykterhetstest innan de fick komma in på området.

Vid halv sju-tiden på tisdagskvällen var det många som stod i kö för att komma in på Stolt och Nykter. Alla fick blåsa ett nykterhetstest innan de släpptes in.

Nora Norén och hennes kompisar Emma Jäderström och Celine Petterson har precis slutat sjunde klass på Lillhagsskolan i Gävle.

– Vi njuter av sommarlovet, säger Emma Jäderström.

– Och i kväll ser vi särskilt fram emot Vigiland, säger Celine Petterson.

Emma Jäderström, Celine Pettersson och Nora Norén på Stolt och Nykter för första gången.

Vigiland är en houseduo och är en av tre akter som uppträder under kvällen, de två andra är reggaeartisen Syster Sol och hip hop-duon Ison och Fille.

Förutom att kolla på artister fanns även ett stort klättertorn på plats. Munkherdene Munkhbayar som precis slutat nian på Murgårdsskolan i Sandviken var en av alla de som testade lyckan.

Munkherdene Munkhbayar testade på klättertornet.

Förutom klättertornet och artisterna fick besökarna kunde besökarna även testa på olika hoppborgar och åka attraktionerna i parken. Men alla som var på plats var det inte för aktiviteterna eller artisterna.

– Vi är här för kompisarna och umgänget, säger Zebastian Larsson från Uppsala.

– Och för gäris (tjejer), säger Loai Khereba, som gått ut sjuan på Prolympia i Gävle.

– Det kommer att bli en bra kväll, säger Zebastian Larsson.

Zebastian Lindberg och Loai Khereba på Stolt och Nykter 2016.

Mer läsning