Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gamla hundar med gamla trick

/
  • Pudlar. Pudlarnas drillade agility bjöd på tricken sitt, rulla runt, skrik i falsett, frottera dig med eld, läder, kedjor och nitar.
  • Publikkör. The Poodles nådde ut till publiken som bildade kör till låtar som

Annons

Det är ingen idé att göra sig otjänsten att börja resonera om Poodles musik har något slags autencitet.
Det är heller ingen idé att enligt rockvärldens konventioner försöka reda ut om deras låtar är en tribut, en flirt eller en oengagerad spottloska på hairmetalgenren.
Deras musik handlar inte om att göra anspråk på något slags musikalisk förnyelse eller utmaning. The Poodles bryr sig inte om något sådant.
Det gör heller inte den stora publik som tog söders gröna kulle i besittning. Pudlarna vill underhålla – varken mer eller mindre. En musikaliskt lättsam klackspark. 

Vänligt och småroligt
Om inte annat så pekar det valda bandnamnet på detta. Det är förvisso välspelat och välsjunget, men utan några som helst pretentioner. Det är renodlad Svenne Bananrock i sin allra puraste form, utan substans eller melankoli. Det är kanske just denna bekymmerslösa framtoning som sitter som hand i handske på en familjefest.
De yngsta får ta sina första stapplande steg mot rocken, eller ja, en stereotyp bild av rocken, och de äldre får åter närma sig en genre som bjuder på minnen av trevande hångel i gillestugor, smygfyllor och fultrimmade mopeder i en anonym landsort. De fyra herrarna är levande extrakt av rockens märkligaste attribut och beteenden i något slags vänlig och smårolig Kiviks Marknad-tappning. 

Nådde ut
Men säga vad man vill om Poodles ständiga ältande av rockklichéer, de nådde ut till publiken som bildade en kör till låtar som ”Streets of Fire” och ”Night of Passion”. Pudlarnas drillade agility bjöd på tricken sitt, rulla runt, skrik i falsett, frottera sig med eld, läder, kedjor och nitar.
Gamla hundar med gamla tricks. Till publikens förtjusning.
Michael Norin

Mer läsning

Annons