Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle har fått en egen sommarklubb

/
  • Ungdomsfest. Ronya Fredriksson ansvarar för Club Heat, en ny satsning som riktar sig till ungdomar och som hålls på Maxim i Gävle första fredagen varje månad.

Gävles ungdomar får från och med i dag en alldeles egen klubb.

Club Heat arrangeras första fredagen varje månad på Maxim.

– Vi vill att unga ska ha kul, säger klubbchefen Ronya Fredriksson.

Annons

Club Heats första arrangemang på Maxim har de döpt till Sommarklubben.

– Ungdomar i dag utvecklas snabbt, och de vill gå på nattklubb så därför behövs ett tema och att det händer nåt särskilt. Det blir specialdrinkar och lite utlandskänsla på Sommarklubben, förklarar Ronya Fredriksson.

Hon kom med i projektet för några veckor sen bara, när hennes gamla kompis Johan Lindberg som driver Gefle Nöje frågade om inte hon ville vara med och driva Club Heat.

Tolv fredagar bokade

– Det har gått fort. Men det är kul när det händer saker och det gör det inte om det går för långsamt. Vi har bokat in tolv fredagar på Maxim nu så det är klart och sen får vi boka in artister senare. Det viktiga är att vi vet att blir av, säger hon.

Ronya Fredriksson kommer från Gävle, men pluggade på gymnasiet i Uppsala och kom där i kontakt med en houseklubb där hon jobbade lite. Sen årsskiftet har hon också jobbat med det kringresande eventföretaget 100 procent party, som ordnar fester och kryssningar.

– Jag har alltid varit intresserad av events, förklarar hon.

Och hon tycker att det känns väldigt roligt att få göra nånting för ungdomar.

– Ungdomar ska ha nånstans att ta vägen och det ska vara både kul och drogfritt. Ibland är det antingen det ena eller andra, men vi ska vara både och.

Club Heat drivs som en ideell förening och ska ha både funktionärer, sjukvärdare, entrévärdar och ordningsvakter på plats vid varje arrangemang.

Club Heat vänder sig till ungdomar mellan 15 och 17 år och nästa gång de kör, 5 augusti, blir det singeltema.

– När de kliver innanför dörren får de en klisterlapp. En röd om man är upptagen, en gul om man kanske är intresserad och en grön om man är singel. Det har gjorts såna fester tidigare i Gävle och folk tycker att det är lite spännande.

Mer läsning

Annons