Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävlelåtar fick nobben i Melodifestivalen

/
  • Nu ska Gävles schlagertrojka ta sig en funderare på varför deras bidrag inte kom med i Melodifestivalen.

28 bidrag är utsedda. Och nej, det blir ingen Melodifestival nästa år för låtskrivartrion från Gävle. Men de har inte gett upp.
– Nej. Vi vet ju inget annat än det här, säger Larry Forsberg

Annons

– Vi är inte sysslolösa. Bara prestige-lösa.

Larry Forsberg, en av de tre i låtskrivartrojkan från Gävle, som inte heller i år fick med nåt bidrag i den stora tävlingen, medger att egot får sig en törn när deras inskickade bidrag blir ratade. De har en hel del att göra ändå.

– Men det känns inget kul förstås.

Redan imorgon träffas de tre för att mixa musiken till en dokumentär som de jobbar med, men självklart kommer de också att analysera varför deras bidrag inte kom med i år heller (även om fyra av dem kvalade in bland de hundra bästa, enligt Larry Forsberg).

Han anar redan nu vad som hänt.

– Det är mycket mer fokus på artisterna numera. Jag vet ju vilka artister som sjungit på många demos och för första gången i år så skulle man också skriva ut vem det var som sjöng.

Gävletrion har arbetat med lokala artister.

– Och det är klart, Bimbo Boy från Sandviken står sig ju slätt mot sångaren i BWO. Och gör vi en låt som låter Alcazar och de också själva är med i tävligen så förstår man ju att det inte går.

– Nej. Vi vet ju inget annat än det här, säger Larry Forsberg och skrattar lite.

– Det som är lite tråkigare nu är att det var lättare förr att få ut låtarna som man hade skickat in. Nu görs det nästan inga skivor. Så vi blir sittande med en massa bra låtar och det gör det lite tungt just nu.

Men de gillar att jobba ihop. Så det tänker de fortsätta med.

– Vi lever faktiskt fortfarande rätt bra på gamla framgångar. Och som tur är har det gått bra i Japan i år.

Steg två i analysen blir förstås hur de ska gå vidare med själva melodifestivalandet. Enligt Larry Forsberg handlar det om att antingen hitta ett eget uttryck eller att leta sig mot Stockholm och flirta in sig med de stora artisterna.

Men det blir en fråga för framtiden.

Nu ska de plåstra om de sårade egona en stund och sen göra dokumentärfilmsmusiken.

Mer läsning

Annons