Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävletjejen Vidya-Liselotte siktar mot melodifestivalen

/
  • Om lycka. Vidya-Liselotte Sundberg hoppas få sprida sitt positiva budskap i Melodifestivalen. Hennes låt är en av 175 låtar som från och med i dag tävlar på svt.se/webbjokern.

Gävletjejen Vidya-Liselotte Sundberg vill förändra världen. Till exempel med låten ”You’re a star” som är en av 175 webbjoker-bidrag till Melodifestivalen.

– Min förhoppning är att jag kan få det positiva budskapet att snurra i folks huvuden, säger hon.

Annons

Alldeles nytt för Melodifestivalen 2010 är det som kallas för webb-jokern, en chans för oetablerade låtskrivare att få med sitt bidrag i tävlingen. Från och med i dag finns 175 låtar att lyssna och rösta på via sajten svt.se/webbjokern. Och ”You’re a star” är alltså en av dem.

– Jag skrev den faktiskt till förra Melodifestivalen, men då kom den inte med. Men så tyckte jag att det är en så bra låt så jag bestämde mig för att ligga på den, säger Vidya-Liselotte Sundberg som lagom tills det var dags att skicka in årets bidrag kom att tänka på sin låt igen.

Hon skickade in den både som ”vanligt” bidrag och som webbjoker, och som det sistnämnda blev den alltså uttagen. De 175 låtarna minskas successivt ner för varje vecka, de låtar som får flest röster fortsätter tävla och den låt som får allra flest röster är med och tävlar i själva Melodifestivalen sen.

– Det skulle förstås betyda jättemycket för mig som artist att vara med där. Och framförallt skulle det vara väldigt roligt, säger Vidya-Liselotte Sundberg.

Dynamisk coach

Det hon gör handlar mycket om att få andra människor att växa, säger hon, både när hon gör musik och när hon jobbar med det som är hennes andra spår, att vara dynamisk coach, i Göteborg där hon bor numera. Och det handlar alltså hennes tävlingsbidrag om: Hur man kan kliva utanför sig själv och ha en lekfull attityd till livet för att på så sätt bli lycklig.

– Jag tror på att det är så man kan förändra världen. Alla mina låtar, från det jag var sju år, har handlat om det, de har varit lite ”upp till kamp”.

”You’re a star” är en lättillgänglig poplåt, och den skiljer sig lite från det som Vidya-Liselotte Sundberg gör i vanliga fall, som drar mer åt jazzhållet.

– Vi producerade den litegrann. I grunden låter den som mina låtar brukar låta.

Just nu håller Vidya-Liselotte Sundberg på att färdigställa en skiva med helt eget material. Hon spelar gitarr och rhodespiano och sjunger på den.

Hur det låter kan man höra på myspace.com/vidyalise. Än vet hon inte hur den ska distribueras.

– Det är klart att det skulle vara ett fantastiskt sätt att marknadsföra sig i Melodifestivalen.

Och så kan det alltså bli, om tillräckligt många röstar på hennes låt.

Mer läsning

Annons