Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ger Järvheden oss meningen med livet

/
  • Gävleaktuell. Thomas Järvheden har turnépremiär för sin nya föreställning

Komikern Thomas Järvheden har dragit skämt från scenen i tretton år nu.

– Jag har mognat som komiker, säger han apropå sin sprillans nya föreställning "Från Big bang till happy ending" som har premiär på Gävle teater på lördagkvällen.

Annons

Det är mer än föreställning än nåt han gjort tidigare, förklarar han.

– Tidigare har jag nästan alltid utgått från skämten. Nu utgår jag från en handling och skriver skämten utifrån det.

Titeln på föreställningen är ju inte så lite anspråksfull och Thomas Järvheden förklarar att det ryms funderingar kring var vi kommer ifrån och om det finns nån mening med livet. Han bakar in alltifrån vetenskapliga rön till religion, säger han.

– Jag har alltid varit en sån som funderar. Men fortfarande är det jätteviktigt att det är roligt. Jag har snäppt upp det hela en nivå bara. Och den roligaste humorn är den som har en allvarlig tanke bakom.

Thomas Järvheden, som ju har synts i diverse olika roliga sammanhang som till exempel SVT:s "Grillad" och "Ståupp" och förra året blev han mästare i TV3:s ståupp-tävlingsprogram "Raw Comedy", är ju inte bara komiker, han är musiker också.

För ett par veckor sen släppte han sin andra skiva, "Big bang, happy ending", som förstås hänger ihop med den nya föreställningen. Och från scenen på Gävle teater kommer man att få höra musiken därifrån, "roliga låtar" som Thomas Järvheden kallar dem.

Han tycker att det är nästintill en välsignelse att han både har humorn och musiken och att det fungerar så bra att kombinera. Samtidigt säger han att en tredje skiva kanske blir en skiva med bara allvarliga låtar, och regelrätta konserter på det.

– Fast med roliga mellansnack förstås...

At den här turnéns premiär hamnat i Gävle är både en slump och en tanke.

– Det känns tryggt med Gävle. Jag har haft några av mina bästa gig i Gävle, på sant. Dels var jag på Gävle teater med föreställningen "Seriöst roligt" och det var slutsålt och roligt och sen var jag på Spegeln och det är ett av mina roligaste gig på tretton år som komiker.

Mer läsning

Annons