Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Getaway Rock Festival går mot succé

/

Sommarsverige kryllar av hårdrocksfestivaler. Trots det tror nystartade Getaway Rock Festival att de kan locka rockpubliken till Gävle i helgen.

– Det ser ut att bli helt slutsålt, säger festivalgeneralen Tomas Jernberg.

Annons

Tanken bakom Getaway Rock Festival är att hamna någonstans mellan Sweden Rock och Metaltown. Man vill, likt Sölvesborgsfestivalen, satsa på ett klassiskt rockutbud samtidigt som man även, likt Metaltown, bokat nyare nu-metalband.
– Vi vill plocka det bästa ur de två världarna. Men när vi bokar klassiska rockartister vill vi att de fortfarande ska vara bra och att de har aktuella skivor som är grymma, som Megadeth och Motörhead, säger Tomas Jernberg.

Camping och hotell
För att maximera antalet besökare kommer man att erbjuda ett campingområde för de som vill plocka med sig tältet. Men det finns även hotell i anslutning till festivalen för de som vill bo mer bekvämt. För samma målgrupp, gissningsvis den något äldre festivalpubliken, finns också restauranger där man kan beställa trerättersmiddagar och tjusigt vin. Dessutom har festivalen satsat på kylaggregat för att hålla ölen kall.
– Det kanske låter löjligt, men jag tror att detaljerna är viktiga. Man ska slippa dricka ljummen öl och det ska gå att bo bekvämt. Men det ena utesluter inte det andra, det bli som en mix mellan campingfestival och stadsfestival, säger Tomas Jernberg.

Räknar med slutsålt
Trots att Getaway Rock Festival anordnas för första gången har biljettförsäljningen gått långt över förväntat. Till helgen räknar Tomas Jernberg med att festivalområdet är fullt och att de 10 500 biljetterna är slutsålda. Detta trots att hårdrocksfestivalerna ploppat upp som svampar de senaste åren och att Rockweekend Festival anordnas samma helg i Söderhamn, endast några mil bort.
– När vi började planera festivalen hade bolaget bakom Rockweekend gått i konkurs, så vi trodde inte att de också skulle köra den helgen. Det var irriterande då, men vi gör vår grej och har ingen relation till dem alls nu. Hårdrockare är lojala människor och det verkar finnas publik för flera festivaler, säger Tomas Jernberg.
Och Martinus Eriksson på Rockweekend håller med:
– Det är trist för de som skulle vilja gå på båda festivalerna. Men vi har redan slagit biljettrekord, så det verkar ju funka ändå, säger han.

TT

Mer läsning

Annons