Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Godnatt för museet

/
  • Robin Williams gör sin sista riktiga filmroll i

Annons

Är detta marknadsföringen som krävs för att få barn att vilja gå på museum? Då kan det få vara.

Förresten så är väl hela utgångspunkten för Natt på museet-filmerna att hitta den påstått mest dyngtråkiga platsen och ställa till kalabalik. Underförstått, att det är otänkbart att där skulle kunna vara intressant i verkligheten.

Men på Ben Stillers Naturhistoriska museum svänger det alltså. Han spelar liksom tidigare nattvakten Larry vars familj av cowboydockor, mumier, neanderthalare och dinosaurieskelett kommer till liv. Ni kan drillen. Det här är tredje och vad som påstås sista delen i en trilogi.

Sista rollen blev det också för skådespelaren Robin Williams. Men ni vill säkert slippa minnas honom som vaxartad president i en komedi som själv bara tycks längta tills den är över.

Att pigga upp Londons British Museum på motsvarande sätt är hela idén. Gänget från New York gör ett besök och väcker riddar Lancelot. Hans höviska ideal är ganska kul. En pappa lär sin son döda drakar med hjärtstartare. Det är också ganska kul, fast pedagogiskt tveksamt.

I övrigt körs kända komiker på repeat. Även om ungar gillar att höra samma saga om och om igen, är det ganska oförskämt. Enda synliga kvinnorollen är en grotesk parodi. Filmen avslutas med allergenen att en hord amerikaner dansar av lycka till musik.

Kanske finns det ett museum för föråldrade komedier.

Mer läsning

Annons