Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är de bästa - och sämsta - svenska serierna på TV i höst

/

Annons

Hösten innebär massor av premiärer i TV. Jag älskar det. Framför allt är jag svag för svenska serier.

Här är listan över sex svenska serier den här hösten, vilka du bör kolla in och vilka du kan skita i.

Modus - TV4, onsdagar

Det här är thrillerdramat med lite internationell touch, eftersom det är några engelskpratande mystiska figurer som verkar vara ute efter att döda homosexuella och folk som står upp för homosexuellas rättigheter.

Varför, ja det vet vi inte riktigt än, och vi vet inte riktigt varför den där tysta mördaren mest sitter och är mystisk i en husvagn i skogen.

Välproducerat, ganska spännande och en bra vill-se-nästa-avsnitt-känsla.

4 tysta mördare av 5 möjliga

Ängelby - SVT, måndagar

Tyckte först att det var ganska segt. Vad är det? Ett svenskt försök till Twin Peaks? Det hände inget, svaren var FÖR få. Men i tredje avsnittet tycker jag att det började ordna upp sig lite. Jag börjar underhållas av den kvinnliga polisens konstiga beteende och jag börjar hitta nån form av spänning.

Värt att fortsätta kolla på.

3 konstiga stenar i skogen av 5 möjliga

Bron - SVT, söndagar

De flesta känner till Bron vid det här laget. Hyllad, många tittare. Tredje säsongen går väl i ungefär samma spår; lite mystiskt, lite spännande, man vill se nästa avsnitt. Jag saknar inte danska polisen Martin, som inte är med den här gången, men jag börjar rejält tröttna på Saga Norén överdrivet konstiga beteende.

3 clownmålade mordoffer av 5 möjliga

Boys - SVT Play

Var ju tvungen att kolla in denna kritiserade serie. Visst, den var inte jättebra, mer ett tidsfördriv än engagerande, men jag förstår inte den massiva kritiken. Nej det är inget "Girls" för "Boys", och serien kanske inte "behövs". Men om man bara ser serien för vad den är så tycker inte jag att den är nån katastrof, jag har sett värre.

Unga killar i storstan som har kärlekstrubbel och vill slå igenom med musiken. Tidsfördriv som jag glömt nästa dag.

2 rakade pungar av 5 möjliga

Boy Machine - TV4, fredagar

Det här är nya humorsatsningen med bland andra Henrik Dorsin, Jonas Karlsson och Peter Magnusson. Första avsnittet sänds på fredagskvällen, men jag kom åt en smygtitt.

Kortfattat handlar det om fyra killar som hade ett framgångsrikt pojkband på 90-talet - Boy Machine. Nu är de utspridda, har olika liv och olika stor lust inför den stundande återföreningen.

Efter ett avsnitt gillar jag Boy Machine. Lite fånig och överdriven humor, på ett bra sätt. Stereotyperna för exempelvis den tragiska after ski-trubaduren eller den torra kostymnissen är skruvade till max. Det här kan bli en trevlig fredagskompis.

4 pojkbandshits av 5 möjliga

Solsidan - TV4. söndagar

Solsidan är tillbaka för jag inte vilken säsong i ordningen. Jag har tjuvkikat på första avsnittet, premiär på söndag.

Allt är sig ganska likt, men jag tycker att det börjar lite starkare än vanligt. Överklassen är lite överklassigare, pinsamheterna är lite pinsammare och Ove är lite drygare.

Solsidan verkar hålla för minst en säsong till.

4 spa-investeringar av 5 möjliga

LÄS ÄVEN:

- 12 saker vi lärt oss av "Narcos"

- Här är de bästa - och sämsta - mattävlingsprogrammen i Sverige

- Frågorna vi måste få svar på i nya Homeland

- Så blir slutresultatet i Idol

Mer läsning

Annons