Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är Gävlelistan över 100 bästa David Bowie-låtarna

/

Peter Alzén, en av två författare till boken "Vi lever" som handlar om Gävles pop- och rockhistoria, är ett stort David Bowie-fan.
– Jag är i chock, det dyker upp helt plötsligt, säger han om det tragiska beskedet att David Bowie gått bort.
I fredags publicerade han en topp 100-lista över Bowies bästa låtar som över 80 personer röstat fram – en stor del av de röstande är från Gävle.

Annons

LÄS MER: David Bowie hyllas efter sin död

Blott dagar efter att David Bowie på sin 69-årsdag släppte sitt 25:e album "Blackstar" nåddes världen av beskedet – David Bowie har förlorat kampen mot cancern.

Peter Alzén, även recensent på Gefle Dagblad, är chockad.

– Det dyker upp helt plötsligt, men Bowie har alltid varit en artist som värnat om sitt privatliv, konstaterar han.

I fredags la Peter Alzén ut en topp 100-lista över David Bowies bästa låtar på sin blogg – framröstat av över 80 personer, till stor del Gävlebor men även musikkännare från hela landet.

– De flesta är journalister som jag känner, men även Di Leva och The Nomads har varit med och röstat till exempel. Det är en tonvikt på hans 70-tal och det är logiskt – det var då han var som mest nyskapande.

KRÖNIKA: Bowies kosmiska storhet

Vad är din relation till David Bowie?

– För mig är han den största, den enda som följt med mig genom hela livet. Det är imponerande hur han aldrig levt på gamla meriter. Att han blivit så populär beror troligen på att det finns en Bowie för alla, han har gjort glamrock, soul, jazz och till och med drum & base men alltid gjort det på sitt eget vis.

"Heroes" toppar listan. Är det din nummer ett också?

– Den är fantastisk, den och "Life on Mars" hade alla röstande utom två med. Men jag valde "Five years" av nostalgiska skäl, jag minns hur jag lyssnade på den som 10-åring i pojkrummet.

LÄS MER: Se David Bowies farväl - i nysläppta musikvideon

Mer läsning

Annons