Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är svenska afterski-maffian som gjort succé i Kanada

/
  • Arrangören letar nu ett nytt svenskt afterskiband efter att han imponerats av Swedish afterski mafia.

Trots skidåkning i världsklass saknade Whistler, Kanada en riktig afterski. Det rådde Johan Widlund från Gävle tillsammans med några kompisar under senaste säsongen bot på.

Annons

Att svenskar är duktiga på afterski borde vara känt för de flesta inom landets gränser, oavsett om man dansat i pjäxor eller inte. Men när Gävlebon Johan Widlund tillsammans med kompisarna Magnus Bergqvist och Adam Holmer spenderade vintern i kanadensiska Whistler märkte de att det var dålig fart på trubadurerna.

– Vi satt på en bar med en trubadur och tänkte att "fasen, vilket dåligt drag det var här". Folk sitter bara och käkar och tar det lugnt.

De började prata om att de själva borde spela på en afterski. Sagt och gjort.

– Magnus sprang direkt iväg till killen som hade stället och frågade om vi inte kunde få spela någon gång. Som tur var älskade han Sverige och hade svensk fru så efter lite övertalning gick han med på det.

Det här var i december och killarna, som inte hade någon större erfarenhet av att uppträda, var tvungna att dels skaffa instrument men också börja repa.

– Premiären var i januari och första gången var det mest svenskar där. Förutom att spela låtar så körde vi klassiska svenska lekar som fågeldansen och axlar, knä och då. Efter den gången så spred sig ryktet om ett gäng galna svenskar som spelade och det blev fler och fler tills stället var överfyllt.

Bandet, som spelade varje onsdag, växte till slut ur lokalerna och tvingades flytta ut på en större bakgård och bandet tog namnet Swedish Afterski Mafia.

– Tredje, fjärde gången så ringlade kön utanför baren så senare på säsongen flyttade vi ut på en bakgård och avslutningen körde vi på hotell Hiltons baksida. Då kom 700 personer.

Arrangören blev så nöjd att han nu är i Sverige och letar ett svenskt band inför nästa säsong.

– Han är här över sommaren med sin fru och då passade han på att leta inför nästa säsong. Han hade inte gjort klart med någon men han var i kontakt med några band.

Mer läsning

Annons