Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här kan du gå på krogen under julhelgen

När man har lessnat på julmaten och släkten (typ på juldagens morgon) kan man gå på krogen istället för att sitta hemma och uggla.

Annons

Engeltofta i Gävle vill locka hemvändarna ut till havet. På juldagen öppnar de husets fyra våningar och kör nattklubb för hela slanten och utlovar massor av överraskningar. Och på annandagen spelar Perssons pack på det som krogen helt enkelt slår fast som Hemvändarkvällen 2009.

Goya i Gävle inleder julfirandet på krogen redan på julafton, som deras tradition bjuder. Tomten brukar vara där. På juldagen blir det disko för hela slanten och på anandgagen blir det hemvändartema och julmys.

Bröderna Olson, Claes som jobbar med musik på olika vis och Joppe som är kock, bjuder in till annandagshappening på Berggrenska gården. Beatundercontrol, som är Gävlesonen Ulf Rockis Ivarssons soloprojekt, spelar och en lång radda gäst-dj:s, som Peter Alzén, Håkan Durmér, Stefan Aronsson, ida LOng, Louise och Terese Brunnander, bjuder på musik både på övervåningen och nedervåningen.

CC-puben står stadigt rotade i traditionerna såhär kring jul och bjuder på Rockfire på juldagen för vi vet inte vilken juldag i ordningen. På annandagen blir det ACe of DC som står för musiken. De konstaterar att det har gått 15 år sen de för första gången arrangerade en AC/DC-afton, då på Whiskey bar (där nu Club Monster håller till igen), tillsammans med Wang Dang och Rickard & Egon och det firar de med att bjuda upp gamla medlemmar på scenen.

Klubb Rånock på Å-krogen återuppstår på juldagen och bjuder på livemusik av Sunmountain.

Parken i Gävle kan man dansa bort julgröten under den traditionsenliga Mellandagsdansen som innebär fem timmars nonstopdans till Highlights (som ju ska tävla i Melodifestivalen) och Nova.

Livingroom i Sandviken kan man dansa bort juldästheten på inte mindre än tre dansgolv på juldagen. På annandagen blir det julrock med partybandet Midnight Express.

Och som vi skrev om i går så bjuder författarna till boken om Back Beat Bolaget in till "minnesstund" på Lillpuben på annandagen.

Mer läsning

Annons