Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hatt och päls i vinterrusket

/
  • l Pälskrage från Vila för 159,95,  ljusbrun pälshatt från Gina Tricot för 99 kr, kort pälsjacka från Cubus för 399 kr och en mörkbrun pälsmössa från Indiska för 99,50.Foto: Britt Mattsson
  • l Svart hatt i filtfrån Fico för 700 kr, grå hatt med fuskläderband från Cubus för 99 kr, sidenscarf från Noa Noa för 249 kr, pälshalsduk från Cubus för 149 kr och en svart bolero i päls från Gina Tricot för 299 kr. Rosettbrosch  i paljettyg även den från Gina Tricot, 99 kr.

Foto: Britt Mattsson

Teaterföreställningen har börjat och foajén är öde. Publiken har hängt av sig sina kläder på hängarna. Herrarnas hattar och damernas pälsjackor värmer bra i höstens kallaste vindar.
På gång har samlat ihop några plagg och accessoarer som kan läggas till i garderoben.

Annons

Det hela andas gamla tider och ger en liten extra känsla av teaterbesök på 40-talet och ryska kalla vintrar.

Uppklädda damer i sin bolero och pälsmössa, och herrar i hatt med pipan i ena handen.

Hattarna gjorde sin återkomst redan för något år sedan. Då i egenskap av bohem och jazzkille, nu mer för att det uppklädda och välskräddade modet manar till hatt.

Ett stort signum för den här hösten har blivit just pälsen. I olika former har den fått komma ut ur garderoben. Små korta jackor och stora tjocka kragar är värmande att krypa in i både på hösten och vintern.

Lite extra kan det värma att veta att alla pälsar på bilderna är fuskpälsar och inget djur behöver vara naken i vinter för i alla fall de här plaggens skull.

Mer läsning

Annons