Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Heta Luis och Fabian trotsar kylan

/
  • oola killar. Fabian har på sig jacka, vantar och mössa från Stadium, jeans från Blå och skor från Scorett. Luis jacka, sjal och byxor är från Italien, skorna är från Panama och hatten från Latinamerika.

Det är iskallt ute när jag är ute en söndag och letar efter veckans streetoutfit, men jag hittar slutligen två heta killar i centrum varav den ena, Luis Jefferson, är från Italien och hälsar på sin kompis Fabian Alvarez i Gävle.

Annons

Hur bestämmer ni er för vad ni ska ha på er?

– Det beror på om det är helg, lovdag, eller skoldag. På till exempel en söndag inspireras man inte så mycket. Det blir festligare på helgen, säger Fabian.

– Jag kollar i italienska modetidningar för män och gillar jag något så köper jag det, svarar Luis. Jag gillar också Emporio Armani.

Vad är det för skillnad på hur man klär sig i Italien och Sverige?

– Som exempel, i Italien skulle man aldrig ha strumporna upprullade ovanpå jeanskanten som jag sett unga killar ha här! I Italien skulle man tro att han var galen, har druckit på morgonen, eller säga ”gå hem och kolla dig i spegeln”. Ska man gå på disko i Italien klär man sig disko, går man till jobbet har man en viss klädsel, det är väldigt uppdelat, sådan är mentaliteten, säger Luis.

Gävle som modestad?

– Det är bra, det går att få tag på det mesta här, säger Fabian.

Hur klär sig tjejer i Sverige jämfört med i Italien?

– Jag älskar svenska tjejer! Det är de bästa kvinnorna för mig, men väldigt kalla jämfört med italienskor. Svenska tjejer klär sig väldigt sexigt, speciellt på lördagar. Tjejerna klär sig bättre än killarna. I Italien är det mera chict än här, jag gillar båda, säger Luis.

Emily Brandon-Cox

Mer läsning

Annons