Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hett med spets i sommarsol

/
  • Blått, vitt och spets. Signalblå partybetonad spetsklänning och skor från  Topshop, som kostar 799 och 399 kronor. Romantiskt vitt och bohemiskt från Bikbok, 399 kronor.

Frossa i spetsklänningar i sommar. Ljuvt romantisk eller med lite edge, valet är ditt. Och spetsklänningen behöver absolut inte vara vit.

Annons

Det går en romantisk våg genom modesverige i sommar. Ljuva spetsar pryder nu massor av klänningar, både hos designermärkena och de stora kedjorna. Vare sig man tänker gifta sig, ta studenten eller bara vill vara midsommarsnygg är spets en av de tydligaste trendmarkörena den här säsongen.

Romantiskt

Bloggaren och klänningsfantasten Elsa Billgren är inte sen att haka på trenden:

– Åh jag älskar spets! Jag skulle bära spetsklänningen med stadiga platåskor, blommor i håret, stora örhängen. Eller bara som den är.

Vackert att bära

Det är i första hand de ljuva vita spetsklänningarna som dominerar när man studerar utbudet i butikerna. Men här och där finns också inslag av andra färger, som de lite mindre ”gulliga” i svart och blå spets. Och spets har förstås många andra användningsområden än just som plagg. Elsa Billgren:

– Som scarf runt frisyren, som handskar, som väska eller som krage. En löskrage i spets måste vara bland det vackraste man kan bära tror jag!

Anna Hedlund/TT Spektra

Mer läsning

Annons