Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hip-hopen intar Gävle - ny klubb öppnar

/
  • Hiphop i stan. Näääk kommer till Gävle och premiären på nya klubben So fresh på lördagen.
  • Nu också hiphop. Alexander Norberg drar igång ännu en klubb i Gävle – So fresh.

Hans dupstep-klubb Gefle Dub går strålande.

Nu satsar Alexander Norberg på en hiphopklubb också. I morgon är det premiär för So Fresh på Solo i Gävle. På scenen står Näääk, Nimo och de lokala förmågorna Thejls och JukeB.

Annons

Näääk släppte sitt debutalbum ”Nääk vem?” för ett par år sen och är i år aktuell med skiva nummer två på Pope Records. Och Nimo har, efter att ägnat de senaste åren bland annat åt att världsturnera med Nils Landgrens Funk Unit och samarbeta med bland annat Fattaru och just Näääk, precis färdigställt sitt debutalbum.

Det är första gången de spelar i Gävle och de inviger alltså den nya klubben med det fina namnet So fresh.

– Jag ville inte ha ett töntigt tufft namn utan nåt som kändes glatt och positivt, säger Alexander Norberg.

Sjukt bra stämning

Han fick ju för nån månad sen ta emot statyett på vår Local Heroes Gala för sin klubb Gefle Dub (”den står överst på en bokhylla, man ser den direkt när man kommer in”). Dubstepklubben har haft långväga gäster och ständigt sjukt bra stämning, konstaterar Alexander Norberg.

Och det är förstås nåt han hoppas på även för den nya klubben. Det är han själv som kör klubben, precis som med Gefle Dub, så han kan inte skylla på nån annan om det inte funkar, som han säger.

Men han tror att det kommer att funka.

– Jag tänkte att det kunde vara rätt tillfälle nu, det har ju inte funnits en hiphopklubb i Gävle på sjukt länge, säger Alexander Norberg.

Alltid liveakter på scen

Tanken är att klubben alltid ska ha liveakter på scenen.

– Det ska vara en happening varje gång vi kör, och inte bara en vanlig utekväll.

Och det är Alexander Norbergs recept på framgång för klubben, att man hellre kör sällan men när man kör så är det nåt alldeles extra.

– Den senaste klubben som fanns var den på Hang Loose och där körde man varje fredagskväll med ”bara musik” och jag tror inte på det konceptet. Det är för smal musik för att köra varje vecka.

Utöver helgens premiär är Looptroop Rockers inbokade 7 april och sen hänger det alltså på vilka bokningar som går att göra.

Mer läsning

Annons