Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Holms nya film en tidsresa

/
  • Retro. Tillbaka till 1970-talet. Bill Skarsgård och Peter Dalle spelar stora roller i
  • Själv.

Hannes Holm reser tillbaka till 1970-talet i sin nya film.
"Himlen är oskyldigt blå" har Bill Skarsgård, Peter Dalle och Björn Kjellman i rollistan och handlar om en känd, svensk skandal.

Annons

Bill Skarsgård, son till Stellan och lillebror till Alexander och Gustaf, hade en stor biroll i "Kenny begins". Nu gör han sin första huvudroll.

Och han får sällskap av en stark rollista: Peter Dalle, Björn Kjellman, Amanda Ooms, Peter Engman och Josefin Ljungman är alla med i filmen, som beräknas få premiär om ett år.

"Himlen är oskyldigt blå" är Hannes Holms andra på raken utan parhästen Måns Herngren. Den förra, "Underbar och älskad av alla", kom 2007.

För första gången gör Hannes Holm nu inte en renodlad komedi, även om filmen "också innehåller humor", enligt producenten Patrick Ryborn.

Filmen utspelar sig på 1970-talet. Martin (Skarsgård) följer med sin bästa kompis ut i Stockholms skärgård, där han fått sommarjobb på en snobbig restaurang. Han jobbar hårt, festar hårt – och blir förälskad för första gången.

Dessutom möter Martin restaurangchefen Gösta, spelad av Peter Dalle, en "driftig och dominant playboy", som det står i filmens synopsis.

Martin dras alltmer in i Göstas värld, och upptäcker att allt inte är vad det synes vara. Gösta har svarta hemligheter, och Martins inblandning gör honom till "nyckelfigur i en av Sveriges största skandaler genom tiderna".

Ingen av de inblandade vill ännu uttala sig om filmen.

– Vi har precis spelat in och allt känns väldigt bra, säger Patrick Ryborn kortfattat.

Han vill inte berätta vilken skandal filmen rör sig om men bekräftar att det är en verklig, inte fiktiv, händelse.

"Himlen är oskyldigt blå" har nu fått förhandsstöd på sju miljoner kronor från Filminstitutet.

Mer läsning

Annons