Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppas han finns på youtube, det här måste spridas

/
  • Med sin mimartistutbildning i Paris har Lasse Nilsen en enorm kroppskapacitet som få andra svenska komiker har.

Annons

Lasse Nilsen

Gasta, Åkrogen

23/10

Att standupstjärnan Nilsen kommer till lilla Gävle är häftigt. Hans show ”I kroppen på Lasse Nilsen” är ännu häftigare. Med sin mimartistutbildning i Paris har han en enorm kroppskapacitet som få andra svenska komiker har.

Han berättar att han som är väldigt intresserad av historia och faktaprogram saknar de slowmotionrepriser som finns i sportens television. Det gestaltar han med en slowmotionversion av Antikrundan som orsakar skrattkramp i min diafragma.

Nilsens intresse och kunskap för historia gör den här kvällen både lärorik och absurt rolig.

Han visar publiken hela den osynliga scenografin; hunden Emil, statyetten av Gustav Vasa, Amerikakofferten med den sovande samurajen och så vidare. Ur den osynligheten skapas humorkonst och hans kroppspråk, när Kristina Lugn och folk ur Svenska Akademien åker till London för att stjäla tillbaks låneord i en dragkamp om ordet ’smorgasbord’, är så högintelligent samtidigt som det är genuint roligt med hela fysiken... ja, det hela blir en perfekt symbios.

Åkrogens publik får sig väldigt många skratt den här kvällen, och jag måste kolla upp om Nilsen finns på youtube, det här måste spridas.

Dessutom knyter han ihop nutidsförseelser och episoder ända tillbaks från stenåldern på ett lysande sätt.

Kort sagt håller det här världsklass, och frånvaron av underbältethumor och närvaron av Nilsens egna historieintresse gör honom till den historielärare som varje skola behöver. Inte en jävel skulle skolka från de här lektionerna, det är alldeles för kul för det.

Mer läsning

Annons