Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

" I år har jag fantastiska musiker med mig"

/

I dag står Malena Ernman på scenen i Dalhalla med Tommy Körberg för att för första gången någonsin sjunga tillsammans. Med sig har hon både ombyten och bra musiker.

Annons

– Det är något speciellt med Tommy Körberg, det är lite av en barndomsdröm som går i uppfyllelse. Det är honom man vill sjunga med, säger hon om artisten.

Föreberedelserna inför Malena Ernmans sjunde konsert i Dalhalla har redan pågått i någon månad. Både genom att repetera med musikerna och genom att börja packa i tid. Hon säger skämtsamt att hon behöver ha viss kontroll i livet.

– Allting ska bli jättespännande. Själva sjungandet vet jag att jag klarar av, men jag är ett kontrollfreak och har hållt på och packa i två veckor, säger hon och berättar att allt från badkläder till scenombyten ska med.

Hon tycker att man ska få se mycket klädbyten och mycket som händer på scenen när man betalar bra för en biljett.

Kommer du byta om till badkläder också?

– Haha, nej, så mycket överraskningar ska vi inte ha, säger hon.

Biljetterna är sedan länge slutsålda och en extrakonsert fick sättas in till idag. Det kommer att bjudas på en blandning av allt berättar hon, både folkvisor, jazz, psalmer, och klassiskt. Det enda som inte kommer att spelas är hårdrock.

– I år har jag fantastiska musiker med mig. De är gränsöverskridande och vana att töja på gränserna, säger hon.

Malena Ernman tycker att det ska bli härligt att komma tillbaka till Dalhalla igen, där hon nu känner igen många av ansiktena på besökarna som varit där flera år i rad. Men också att komma tillbaka till Dalarna, sitt barndomsland ska bli härligt.

– Det finns inget vackrare än Dalarna och när man kommer ut över berget och ser Siljan framför sig. Det är magiskt. Och där måste jag alltid stanna och ta kort, säger hon.

Hur ser sommaren ut sen?

– Jag kommer vara helt ledig efter det här. Jag tackar nej till mycket och ska vara i sommarstugan med barnen. Det ska bli lugnt och skönt, säger hon.

Mer läsning

Annons